Volgens Jim Rogers, chairman van Rogers Holdings, is die stijging een eerste indicatie dat de prijzen voor landbouwgrondstoffen in de komende jaren nog veel forser kunnen gaan stijgen.

De druppel die de emmer deed overlopen was volgens Rogers, die in de jaren 70 het Quantum Fund met George Soros oprichtte, de droogte in Rusland waardoor de tarweoogst gevaar rechtstreeks gevaar loopt.

Rogers waarschuwt al verschillende jaren voor een stijging van de grondstoffenprijzen. Die zogenaamde 'soft commodities' zijn te lang te laag gebleven als gevolg van subsidies en andere externe factoren. Hij verwacht dat zowat alle landbouwproducten fors duurder gaan worden.

Tekorten aan landbouwproducten gaan opduiken op een moment dat de overheden volop geld aan het printen zijn om zich een weg uit de financiële crisis te banen. Daardoor kunnen de problemen in de komende jaren nog gaan toenemen.

Volgens Jim Rogers, chairman van Rogers Holdings, is die stijging een eerste indicatie dat de prijzen voor landbouwgrondstoffen in de komende jaren nog veel forser kunnen gaan stijgen. De druppel die de emmer deed overlopen was volgens Rogers, die in de jaren 70 het Quantum Fund met George Soros oprichtte, de droogte in Rusland waardoor de tarweoogst gevaar rechtstreeks gevaar loopt. Rogers waarschuwt al verschillende jaren voor een stijging van de grondstoffenprijzen. Die zogenaamde 'soft commodities' zijn te lang te laag gebleven als gevolg van subsidies en andere externe factoren. Hij verwacht dat zowat alle landbouwproducten fors duurder gaan worden. Tekorten aan landbouwproducten gaan opduiken op een moment dat de overheden volop geld aan het printen zijn om zich een weg uit de financiële crisis te banen. Daardoor kunnen de problemen in de komende jaren nog gaan toenemen.