De wereld is overspoeld geworden door een kunstmatige oceaan van liquiditeiten en dat moet vroeg of laat slecht aflopen. Wanneer de dijk breekt, kan de daaropvolgende vloedgolf enorme afmetingen aannemen. Er kan een zeer moeilijke periode aanbreken, zo waarschuwt Rogers.

Bovendien lijken de centrale banken hun lesje niet te hebben geleerd. De Amerikanen schroeven hun stimuleringsmaatregelen weliswaar terug, maar in Japan en in de Europa wordt nog aan een uitbreiding van de politiek van monetaire verruiming gedacht. Jim Rogers ziet de grootste risico's in de VS, ondanks het feit dat de FED met taperen is begonnen.

De wereld is overspoeld geworden door een kunstmatige oceaan van liquiditeiten en dat moet vroeg of laat slecht aflopen. Wanneer de dijk breekt, kan de daaropvolgende vloedgolf enorme afmetingen aannemen. Er kan een zeer moeilijke periode aanbreken, zo waarschuwt Rogers. Bovendien lijken de centrale banken hun lesje niet te hebben geleerd. De Amerikanen schroeven hun stimuleringsmaatregelen weliswaar terug, maar in Japan en in de Europa wordt nog aan een uitbreiding van de politiek van monetaire verruiming gedacht. Jim Rogers ziet de grootste risico's in de VS, ondanks het feit dat de FED met taperen is begonnen.