Een stijging van de goudprijs met 5% op enkele minuten is natuurlijk niets, maar Jim Rogers is daar allesbehalve van onder de indruk. De bekende belegger ziet de goudprijs nog steeds terugvallen tot 900 tot 1000 dollar in de komende twee tot drie jaar. In de ogen van Rogers heeft het goud op korte termijn elke aantrekkingskracht verloren.

Maar op langere termijn liggen de zaken toch iets anders. Binnen enkele jaren kan de goudprijs vanaf de bodem onder 1000 dollar aan een krachtig herstel beginnen. De prijs kan dan doorschieten boven het niveau van 1920 dollar, waar de vorige recordprijs ligt.

Een stijging van de goudprijs met 5% op enkele minuten is natuurlijk niets, maar Jim Rogers is daar allesbehalve van onder de indruk. De bekende belegger ziet de goudprijs nog steeds terugvallen tot 900 tot 1000 dollar in de komende twee tot drie jaar. In de ogen van Rogers heeft het goud op korte termijn elke aantrekkingskracht verloren. Maar op langere termijn liggen de zaken toch iets anders. Binnen enkele jaren kan de goudprijs vanaf de bodem onder 1000 dollar aan een krachtig herstel beginnen. De prijs kan dan doorschieten boven het niveau van 1920 dollar, waar de vorige recordprijs ligt.