Vanaf de jaarpiek in april is de goudprijs met 20% gedaald, wat betekent dat het goud in een berenmarkt is beland. Op basis van dit gegeven voorspelt Rogers een verdere daling van de goudprijs richting 900 dollar. Van een bodem is vooralsnog geen sprake.

Na een periode van 12 jaar van onafgebroken stijging is het volgens Rogers tijd voor een langere correctie die weken maar ook enkele jaren zou kunnen duren. De voorafgaande stijging is namelijk te sterk geweest, zodat een correctie met 35 tot 40% niet onlogisch was. De markten overdrijven echter meestal, zodat Rogers het goud ziet terugvallen tot zelfs 900 dollar.

Vanaf de jaarpiek in april is de goudprijs met 20% gedaald, wat betekent dat het goud in een berenmarkt is beland. Op basis van dit gegeven voorspelt Rogers een verdere daling van de goudprijs richting 900 dollar. Van een bodem is vooralsnog geen sprake. Na een periode van 12 jaar van onafgebroken stijging is het volgens Rogers tijd voor een langere correctie die weken maar ook enkele jaren zou kunnen duren. De voorafgaande stijging is namelijk te sterk geweest, zodat een correctie met 35 tot 40% niet onlogisch was. De markten overdrijven echter meestal, zodat Rogers het goud ziet terugvallen tot zelfs 900 dollar.