De legendarische belegger Jim Rogers durft het zelfs aan om een vergelijking te maken met de manier waarop de Beatles in de vroege jaren 60 de wereld veroverden.

De gevolgen van Abenomics zijn dan ook ingrijpend. Sinds de invoering van Abenomics in november van vorig jaar is de toonaangevende Nikkei index met 70% gestegen, terwijl anderzijds de koers van de Japanse yen volledig door de knieën is gegaan.

Vraag is echter of deze aanpak wel risicovrij is. Jim Rogers denkt van niet en waarschuwt voor een hoogst gevaarlijke situatie in Japan.

In een mum van tijd heeft de yen ruim een kwart aan waarde verloren en dat is iets wat niet zonder gevolgen kan blijven.

Uiteindelijk zal Abenomics zich als een boemerang tegen Japan keren.

De legendarische belegger Jim Rogers durft het zelfs aan om een vergelijking te maken met de manier waarop de Beatles in de vroege jaren 60 de wereld veroverden. De gevolgen van Abenomics zijn dan ook ingrijpend. Sinds de invoering van Abenomics in november van vorig jaar is de toonaangevende Nikkei index met 70% gestegen, terwijl anderzijds de koers van de Japanse yen volledig door de knieën is gegaan. Vraag is echter of deze aanpak wel risicovrij is. Jim Rogers denkt van niet en waarschuwt voor een hoogst gevaarlijke situatie in Japan. In een mum van tijd heeft de yen ruim een kwart aan waarde verloren en dat is iets wat niet zonder gevolgen kan blijven. Uiteindelijk zal Abenomics zich als een boemerang tegen Japan keren.