De Market Vectors Gold Miners ETF is sinds 1 januari van dit jaar al met 49,50% gedaald en een verdere daling lijkt niet onwaarschijnlijk. De goudprijs bevindt zich momenteel onder de kostprijs van veel goudmijnen en dat zal niet zonder gevolgen blijven.

Rogers sluit niet uit dat volgend jaar of het jaar nadien sommige goudmijnen failliet zullen gaan. Deze hebben op korte tijd heel veel geld verloren en worden bovendien met een totaal andere marktomgeving geconfronteerd. Op termijn kan echter een terugval in het aanbod het herstel van de goudprijs inluiden.

De Market Vectors Gold Miners ETF is sinds 1 januari van dit jaar al met 49,50% gedaald en een verdere daling lijkt niet onwaarschijnlijk. De goudprijs bevindt zich momenteel onder de kostprijs van veel goudmijnen en dat zal niet zonder gevolgen blijven. Rogers sluit niet uit dat volgend jaar of het jaar nadien sommige goudmijnen failliet zullen gaan. Deze hebben op korte tijd heel veel geld verloren en worden bovendien met een totaal andere marktomgeving geconfronteerd. Op termijn kan echter een terugval in het aanbod het herstel van de goudprijs inluiden.