Het plan kost handenvol geld en zal de Verenigde Staten nog dieper in de schulden duwen. Rogers stelt - en terecht - dat het ontworpen is door dezelfde bankiers die de huidige crisis veroorzaakt hebben.

Huidig Minister van Financiën Timothy Geithner was als president van de New York Federal Reserve Bank gedurende 15 jaar fout over zowat alles waar hij zijn mening over verkondigde.

President Barack Obama koos als economische adviseur Lawrence Summers, die rond de eeuwwisselinlg minister van Financiën was en die even medeschuldig is als Geithner.

Diegenen die jarenlang de fouten opstapelden, worden nu verondersteld om de rotzooi te gaan opruimen. Volgens Rogers gaan ze daar niet in slagen, maar er in tegendeel nog een grotere rotzooi van maken.

De banken weten nog altijd niet waar ze aan toe zijn en wat hun activa waard zijn. Alles is bevroren, iedereen is verlamd van angst en niemand weet wat er eigenlijk moet gebeuren.

Rogers waarschuwde ook voor de recente trend naar protectionisme. Het beschermen van de eigen economie was rechtstreeks de oorzaak van de Grote Depressie van de jaren 30.

Het plan kost handenvol geld en zal de Verenigde Staten nog dieper in de schulden duwen. Rogers stelt - en terecht - dat het ontworpen is door dezelfde bankiers die de huidige crisis veroorzaakt hebben. Huidig Minister van Financiën Timothy Geithner was als president van de New York Federal Reserve Bank gedurende 15 jaar fout over zowat alles waar hij zijn mening over verkondigde. President Barack Obama koos als economische adviseur Lawrence Summers, die rond de eeuwwisselinlg minister van Financiën was en die even medeschuldig is als Geithner. Diegenen die jarenlang de fouten opstapelden, worden nu verondersteld om de rotzooi te gaan opruimen. Volgens Rogers gaan ze daar niet in slagen, maar er in tegendeel nog een grotere rotzooi van maken. De banken weten nog altijd niet waar ze aan toe zijn en wat hun activa waard zijn. Alles is bevroren, iedereen is verlamd van angst en niemand weet wat er eigenlijk moet gebeuren. Rogers waarschuwde ook voor de recente trend naar protectionisme. Het beschermen van de eigen economie was rechtstreeks de oorzaak van de Grote Depressie van de jaren 30.