Jim Rogers: "De stress tests bij de Europese banken waren niet meer dan een PR-oefening, zeg maar een stunt. Waren de parameters strenger dan in de Verenigde Staten? Sommigen zeggen van wel, maar ik ben daar nog niet zo zeker van. Beide oefeningen waren min of meer vergelijkbaar."

De kritiek draait vaak om het feit dat de posities in overheidsobligaties niet volledig werd onthuld. Het Committee of European Banking Supervisors (CEBS), dat de tests afnam, ontkent dit echter. Rogers: "Er is echter met een aantal (mogelijke) problemen geen rekening gehouden. Daarbij denk ik aan problemen op de valutamarkten, bij pensioenfondsen enzovoort. Ik ben momenteel niet geïnteresseerd in Europese banken, gezien de nog aanwezige risico's. Voorlopig behou ik echter wel mijn posities in euro's."

Jim Rogers: "De stress tests bij de Europese banken waren niet meer dan een PR-oefening, zeg maar een stunt. Waren de parameters strenger dan in de Verenigde Staten? Sommigen zeggen van wel, maar ik ben daar nog niet zo zeker van. Beide oefeningen waren min of meer vergelijkbaar." De kritiek draait vaak om het feit dat de posities in overheidsobligaties niet volledig werd onthuld. Het Committee of European Banking Supervisors (CEBS), dat de tests afnam, ontkent dit echter. Rogers: "Er is echter met een aantal (mogelijke) problemen geen rekening gehouden. Daarbij denk ik aan problemen op de valutamarkten, bij pensioenfondsen enzovoort. Ik ben momenteel niet geïnteresseerd in Europese banken, gezien de nog aanwezige risico's. Voorlopig behou ik echter wel mijn posities in euro's."