Jim Rogers: "Sommige Europese landen zijn simpelweg bankroet, zo eenvoudig liggen de zaken. Een herschikking van hun schulden - zeg maar een 'haircut' is de enige mogelijke oplossing. Het alternatief is namelijk dat buitenstaanders voor de levenswijze van de inwoners van een bepaald land moeten gaan opdraaien."

Het schoolvoorbeeld van een failliet land is volgens Rogers Ierland: "Het zou toch te gek zijn dat onschuldige Polen, Duitsers enzovoort voor de schulden gemaakt door de Ieren zouden moeten opdraaien. Laat Ierland gewoon bankroet gaan en vervolgens met een schone lei opnieuw beginnen. Hetzelfde geldt voor andere landen die hun begroting niet voldoende onder controle hebben gehouden en die nu door de financiële markten op de vingers worden getikt."

Jim Rogers: "Sommige Europese landen zijn simpelweg bankroet, zo eenvoudig liggen de zaken. Een herschikking van hun schulden - zeg maar een 'haircut' is de enige mogelijke oplossing. Het alternatief is namelijk dat buitenstaanders voor de levenswijze van de inwoners van een bepaald land moeten gaan opdraaien." Het schoolvoorbeeld van een failliet land is volgens Rogers Ierland: "Het zou toch te gek zijn dat onschuldige Polen, Duitsers enzovoort voor de schulden gemaakt door de Ieren zouden moeten opdraaien. Laat Ierland gewoon bankroet gaan en vervolgens met een schone lei opnieuw beginnen. Hetzelfde geldt voor andere landen die hun begroting niet voldoende onder controle hebben gehouden en die nu door de financiële markten op de vingers worden getikt."