Rogers: "Op langere termijn blijf ik negatief voor de dollar. De Verenigde Staten is de grootste schuldenopbouwer uit de wereldgeschiedenis en dat ondermijnt het vertrouwen in de nationale munt. Iedereen is momenteel echter zo negatief over de dollar dat ik tijdelijk aan de koperszijde ben gaan staan."

Jim Rogers gelooft dat de dollar alleszins nog geruime tijd de reservemunt van de wereld gaat blijven. In tijden van crisis vindt er toch steeds een vlucht naar de dollar plaats. Toch ziet hij in de komende jaren risico's op een valutacrisis. Rogers: "Daarom ben ik koper van "good currencies", dat wil zeggen munten van landen als China, Zuid-Korea, Taiwan, Singapore en Japan. De munten van deze landen zijn zogenaamde "hard assets", waar ik uiteraard ook het goud aan toevoeg. Ik zie de goudprijs in de komende tien jaar door het dak vliegen."

Rogers: "Op langere termijn blijf ik negatief voor de dollar. De Verenigde Staten is de grootste schuldenopbouwer uit de wereldgeschiedenis en dat ondermijnt het vertrouwen in de nationale munt. Iedereen is momenteel echter zo negatief over de dollar dat ik tijdelijk aan de koperszijde ben gaan staan." Jim Rogers gelooft dat de dollar alleszins nog geruime tijd de reservemunt van de wereld gaat blijven. In tijden van crisis vindt er toch steeds een vlucht naar de dollar plaats. Toch ziet hij in de komende jaren risico's op een valutacrisis. Rogers: "Daarom ben ik koper van "good currencies", dat wil zeggen munten van landen als China, Zuid-Korea, Taiwan, Singapore en Japan. De munten van deze landen zijn zogenaamde "hard assets", waar ik uiteraard ook het goud aan toevoeg. Ik zie de goudprijs in de komende tien jaar door het dak vliegen."