Jim Rogers (Rogers Holdings): "Reddingsplannen zijn niet goed voor Europa en niet goed voor de rest van de wereld. Dat is namelijk niet de manier waarop de zaken werken. Op langere termijn kunnen zo'n reddingsplannen zelfs het verdwijnen van de euro veroorzaken."

Rogers gaf woensdag een interview aan aan de Rafael Del Pino Foundation in Madrid, niet toevallig in Spanje. Dit land dook namelijk in de geruchtentrommel op vanwege een eventueel reddingsplan. Rogers: "Uiteindelijk gaat de euro steeds zwakker worden wanneer nieuwe reddingsplannen aangekondigd, wat op termijn gaat leiden tot de definitieve vernietiging van de munt. Het kan echter nog wel 10 tot 15 jaar duren alvorens het zo ver is. Maar momenteel is de euro duidelijk oververkocht, zodat er een stevig stijgingspotentieel aanwezig is. Ik heb mijn posities zodoende omgedraaid."

Jim Rogers (Rogers Holdings): "Reddingsplannen zijn niet goed voor Europa en niet goed voor de rest van de wereld. Dat is namelijk niet de manier waarop de zaken werken. Op langere termijn kunnen zo'n reddingsplannen zelfs het verdwijnen van de euro veroorzaken." Rogers gaf woensdag een interview aan aan de Rafael Del Pino Foundation in Madrid, niet toevallig in Spanje. Dit land dook namelijk in de geruchtentrommel op vanwege een eventueel reddingsplan. Rogers: "Uiteindelijk gaat de euro steeds zwakker worden wanneer nieuwe reddingsplannen aangekondigd, wat op termijn gaat leiden tot de definitieve vernietiging van de munt. Het kan echter nog wel 10 tot 15 jaar duren alvorens het zo ver is. Maar momenteel is de euro duidelijk oververkocht, zodat er een stevig stijgingspotentieel aanwezig is. Ik heb mijn posities zodoende omgedraaid."