De bekende beleggers verwijst naar de internetzeepbel van de jaren 90 van vorige eeuw en de vastgoedzeepbel uit de afgelopen jaren. De vastgoedmarkt zou op een gelijkaardige zeepbel afstevenen.

Rogers is niet de eerste en niet de enige die een zeepbel voorspelt. Ook de euro, de dollar, China enzovoort worden en/of werden als zeepbellen beschouwd. Tot dusver is echter nog geen van deze zeepbellen geïmplodeerd.

De filosofie van Rogers is dat de overheden onmogelijk in staat gaan zijn om de gemaakte schulden terug te betalen. Tegen die achtergrond kunnen staatsobligaties onmogelijk een veilige vluchthaven vormen, aldus nog Rogers.

In de afgelopen jaren is schuld een vies woord geworden op de financiële markten, terwijl de economie in het verleden precies op schulden werd gebouwd. Dat tijdperk lijkt echter definitief tot het verleden te behoren.

De bekende beleggers verwijst naar de internetzeepbel van de jaren 90 van vorige eeuw en de vastgoedzeepbel uit de afgelopen jaren. De vastgoedmarkt zou op een gelijkaardige zeepbel afstevenen. Rogers is niet de eerste en niet de enige die een zeepbel voorspelt. Ook de euro, de dollar, China enzovoort worden en/of werden als zeepbellen beschouwd. Tot dusver is echter nog geen van deze zeepbellen geïmplodeerd. De filosofie van Rogers is dat de overheden onmogelijk in staat gaan zijn om de gemaakte schulden terug te betalen. Tegen die achtergrond kunnen staatsobligaties onmogelijk een veilige vluchthaven vormen, aldus nog Rogers. In de afgelopen jaren is schuld een vies woord geworden op de financiële markten, terwijl de economie in het verleden precies op schulden werd gebouwd. Dat tijdperk lijkt echter definitief tot het verleden te behoren.