Voor de eerste keer in de geschiedenis is bijna elke centrale bank geld beginnen te drukken, in een poging om de waarde van de eigen munt te doen dalen. Dit is nooit eerder gezien. Hoe dit experiment zal uitdraaien, weet niemand. Rogers vreest echter voor het ergste.

Jim Rogers maakt zich met name grote zorgen over het verdwijnende ras van de spaarders. Wie geld opzij zet voor de oude dag, krijgt nog amper rente op. De geboden rente volstaat in ieder geval niet om de inflatie te dekken. Daardoor wordt het sparen ontmoedigd, terwijl het spaargeld nochtans de investeringen van de toekomst zijn.

Voor de eerste keer in de geschiedenis is bijna elke centrale bank geld beginnen te drukken, in een poging om de waarde van de eigen munt te doen dalen. Dit is nooit eerder gezien. Hoe dit experiment zal uitdraaien, weet niemand. Rogers vreest echter voor het ergste. Jim Rogers maakt zich met name grote zorgen over het verdwijnende ras van de spaarders. Wie geld opzij zet voor de oude dag, krijgt nog amper rente op. De geboden rente volstaat in ieder geval niet om de inflatie te dekken. Daardoor wordt het sparen ontmoedigd, terwijl het spaargeld nochtans de investeringen van de toekomst zijn.