Volgens Rogers moet er wel een onderscheid gemaakt worden tussen de groeimarkten onderling. Sommige emerging markets zijn er beter aan toe dan anderen. Het zal echter duidelijk zijn dat er grote problemen bestaan en dat die alleen maar erger zullen worden.

Volgens Rogers is de grote schuldige natuurlijk de Amerikaanse centrale bank, die met haar politiek van monetaire verruiming het beeld op de financiële markten helemaal heeft scheef getrokken. Overigens waarschuwde ook George Magnus van UBS onlangs dat de crisis in de groeimarkten pas is begonnen.

Volgens Rogers moet er wel een onderscheid gemaakt worden tussen de groeimarkten onderling. Sommige emerging markets zijn er beter aan toe dan anderen. Het zal echter duidelijk zijn dat er grote problemen bestaan en dat die alleen maar erger zullen worden. Volgens Rogers is de grote schuldige natuurlijk de Amerikaanse centrale bank, die met haar politiek van monetaire verruiming het beeld op de financiële markten helemaal heeft scheef getrokken. Overigens waarschuwde ook George Magnus van UBS onlangs dat de crisis in de groeimarkten pas is begonnen.