Hij maakt bovendien korte metten met de argumenten van de goudkevers die tegen heug en meug blijven verkondigen dat er op korte termijn een herstel van de goudprijs zit aan te komen. Een veelgebruikt argument is dat sommige mijnbouwbedrijven gezien de lage goudprijs op een bepaald moment hun productie zullen terugschroeven.

De goudprijs bevindt zich momenteel namelijk onder de productiekost en volgens de goudkevers is een dergelijk scenario niet lang vol te houden. Rogers ontkent dit echter, de geschiedenis toont aan dat de productiekosten soms jarenlang onder de prijs van een bepaald goed zijn gebleven. Het kost veel geld om een mijn te sluiten, zodat de mijnbouwbedrijven de kat nog wel even uit de boom zullen kijken.

Hij maakt bovendien korte metten met de argumenten van de goudkevers die tegen heug en meug blijven verkondigen dat er op korte termijn een herstel van de goudprijs zit aan te komen. Een veelgebruikt argument is dat sommige mijnbouwbedrijven gezien de lage goudprijs op een bepaald moment hun productie zullen terugschroeven. De goudprijs bevindt zich momenteel namelijk onder de productiekost en volgens de goudkevers is een dergelijk scenario niet lang vol te houden. Rogers ontkent dit echter, de geschiedenis toont aan dat de productiekosten soms jarenlang onder de prijs van een bepaald goed zijn gebleven. Het kost veel geld om een mijn te sluiten, zodat de mijnbouwbedrijven de kat nog wel even uit de boom zullen kijken.