In heel wat landen zijn er partijen opgestaan die met het grensgebied van de democratie flirten. In sommige landen mogen deze partijen zich al in een grote populariteit verheugen. In dat verband is de bekende belegger Jim Rogers op zijn hoede voor de man op het witte paard.

Rogers bedoelt daarmee dat een wanhopige bevolking de macht kan overhandigen aan heethoofden die hun betere tijden beloven. Hij verwijst in dat verband naar de jaren 20, toen de economische crisis in de Weimarrepubliek het pad effende voor de komst van Adolf Hitler. Toen was één land bankroet, nu zijn er dat heel wat.

In heel wat landen zijn er partijen opgestaan die met het grensgebied van de democratie flirten. In sommige landen mogen deze partijen zich al in een grote populariteit verheugen. In dat verband is de bekende belegger Jim Rogers op zijn hoede voor de man op het witte paard. Rogers bedoelt daarmee dat een wanhopige bevolking de macht kan overhandigen aan heethoofden die hun betere tijden beloven. Hij verwijst in dat verband naar de jaren 20, toen de economische crisis in de Weimarrepubliek het pad effende voor de komst van Adolf Hitler. Toen was één land bankroet, nu zijn er dat heel wat.