Jaar na jaar werd de schuldenberg groter en groter, terwijl de politiek werkloos bleef toezien. Blijkbaar waren ze van mening dat die schulden vanzelf zouden verdwijnen. Het probleem zou wel op één of andere manier opgelost worden door een deus-ex-machina die uit de lucht zou gevallen komen.

Jim Rogers is er nu 100% zeker: dit loopt slecht af en de rest van de wereld weet het. De bal zal nogmaals vooruit geschopt worden en de politici zullen elkaar blijven wijsmaken dat er eigenlijk geen problemen zijn. Tot de dag dat de problemen zo groot zijn geworden dat ze niet langer ontkend kunnen worden.

Jaar na jaar werd de schuldenberg groter en groter, terwijl de politiek werkloos bleef toezien. Blijkbaar waren ze van mening dat die schulden vanzelf zouden verdwijnen. Het probleem zou wel op één of andere manier opgelost worden door een deus-ex-machina die uit de lucht zou gevallen komen. Jim Rogers is er nu 100% zeker: dit loopt slecht af en de rest van de wereld weet het. De bal zal nogmaals vooruit geschopt worden en de politici zullen elkaar blijven wijsmaken dat er eigenlijk geen problemen zijn. Tot de dag dat de problemen zo groot zijn geworden dat ze niet langer ontkend kunnen worden.