Jim Rogers: "De wereldeconomie gaat problemen blijven ontmoeten, zodat obligaties niet de beste plaats zijn om te beleggen. Commodities zijn en blijven mijn inziens de beste bescherming. Het maakt niet zo veel uit om welke grondstof het gaat, of het nu zilver of rijst is."

Rogers, die in 1999 de start van de hausse bij de grondstoffen correct voorspelde, sprak afgelopen weekend op een meeting in Kuala Lumpur. Hij laat zich niet afschrikken door het feit dat commodities het slechtste kwartaal in meer dan een jaar achter de rug hebben.

Rogers: "De goudprijs gaat minstens stijgen tot 2000 dollar per troy ounce, zonder dat ik daar een tijdstip op plak. Ook andere edelmetalen als zilver, platina en palladium zijn kansrijk. Er is echter geen haast bij om goud en andere edelmetalen te kopen, gezien de stijging die we al gehad hebben. Voorlopig gaat mijn voorkeur uit naar de landbouwgrondstoffen, waar de prijzen stevig onder druk hebben gestaan. De suikerprijs noteert bijvoorbeeld nog 75% onder de recordkoers die in 1974 werd opgetekend. De rijstprijs is anderzijds teruggevallen tot het laagste niveau sinds oktober 2006. Hier liggen mijn inziens kansen weggelegd."

Jim Rogers: "De wereldeconomie gaat problemen blijven ontmoeten, zodat obligaties niet de beste plaats zijn om te beleggen. Commodities zijn en blijven mijn inziens de beste bescherming. Het maakt niet zo veel uit om welke grondstof het gaat, of het nu zilver of rijst is." Rogers, die in 1999 de start van de hausse bij de grondstoffen correct voorspelde, sprak afgelopen weekend op een meeting in Kuala Lumpur. Hij laat zich niet afschrikken door het feit dat commodities het slechtste kwartaal in meer dan een jaar achter de rug hebben. Rogers: "De goudprijs gaat minstens stijgen tot 2000 dollar per troy ounce, zonder dat ik daar een tijdstip op plak. Ook andere edelmetalen als zilver, platina en palladium zijn kansrijk. Er is echter geen haast bij om goud en andere edelmetalen te kopen, gezien de stijging die we al gehad hebben. Voorlopig gaat mijn voorkeur uit naar de landbouwgrondstoffen, waar de prijzen stevig onder druk hebben gestaan. De suikerprijs noteert bijvoorbeeld nog 75% onder de recordkoers die in 1974 werd opgetekend. De rijstprijs is anderzijds teruggevallen tot het laagste niveau sinds oktober 2006. Hier liggen mijn inziens kansen weggelegd."