De prijzen zijn sindsdien wel fors gedaald, maar dat is niet het geval met de prijzen voor landbouwgronden. Zowel Jim Rogers als George Soros zien ruimte voor verdere prijsstijgingen.

Jim Rogers is van mening dat landbouwgronden één van de investeringen van de toekomst gaan worden. In de komende 40 jaar gaat de wereldbevolking toenemen van 6 naar 9 miljard mensen, allemaal monden die gevoed moeten worden.

Zowel Rogers zelf als George Soros hebben flink geïnvesteerd in landbouwgronden. Ondanks een prijsdaling met 50% blijft het plaatje voor de graanprijs er goed uitzien, die prijs noteert op de chart nog steeds boven het gemiddelde voor de afgelopen 20 jaar.

Het is er weliswaar stiller rond geworden, maar met de wereldwijde voedselvoorraden gaat het ook niet goed. Die bevinden zich op een dieptepunt voor de afgelopen 40 jaar.

Tegen 2050 zal de wereld haar voedselproductie moeten verdubbelen iedereen van voldoende eten te voorzien. Landbouwgrond is schaars en zal nog schaarser worden. Tegen die achtergrond speelt ook het schaarser worden van water een rol in het verhaal.

De meeste analisten zijn van mening dat aandelen die iets met de voedselproductie te maken hebben op lange termijn een goede investering gaan blijken te zijn.

Dat geldt bijvoorbeeld voor producent van landbouwmachines Deere & Co, maar ook voor agrochemische bedrijven Syngenta en Monsanto en voor meststofaandelen als Potash en K+S.

De prijzen zijn sindsdien wel fors gedaald, maar dat is niet het geval met de prijzen voor landbouwgronden. Zowel Jim Rogers als George Soros zien ruimte voor verdere prijsstijgingen. Jim Rogers is van mening dat landbouwgronden één van de investeringen van de toekomst gaan worden. In de komende 40 jaar gaat de wereldbevolking toenemen van 6 naar 9 miljard mensen, allemaal monden die gevoed moeten worden. Zowel Rogers zelf als George Soros hebben flink geïnvesteerd in landbouwgronden. Ondanks een prijsdaling met 50% blijft het plaatje voor de graanprijs er goed uitzien, die prijs noteert op de chart nog steeds boven het gemiddelde voor de afgelopen 20 jaar. Het is er weliswaar stiller rond geworden, maar met de wereldwijde voedselvoorraden gaat het ook niet goed. Die bevinden zich op een dieptepunt voor de afgelopen 40 jaar. Tegen 2050 zal de wereld haar voedselproductie moeten verdubbelen iedereen van voldoende eten te voorzien. Landbouwgrond is schaars en zal nog schaarser worden. Tegen die achtergrond speelt ook het schaarser worden van water een rol in het verhaal. De meeste analisten zijn van mening dat aandelen die iets met de voedselproductie te maken hebben op lange termijn een goede investering gaan blijken te zijn. Dat geldt bijvoorbeeld voor producent van landbouwmachines Deere & Co, maar ook voor agrochemische bedrijven Syngenta en Monsanto en voor meststofaandelen als Potash en K+S.