Rogers rekent op paniek op de markten wanneer de aanval op doelwitten in Syrië daadwerkelijk kan worden ingezet. Kern van het probleem is volgens hem dat de wereld is overspoeld met goedkoop geld dat van de persen van de FED, de Bank of Japan enzovoort is gerold.

Dat geld onderscheidt zich door een grote beweeglijkheid, met als gevolg ook een grote volatiliteit in een aantal assetklassen. Paniek op de financiële markten kan die geldstromen in een versnelde beweging brengen en het is precies daarom dat de prijzen voor olie en goud door het dak kunnen vliegen.

Rogers rekent op paniek op de markten wanneer de aanval op doelwitten in Syrië daadwerkelijk kan worden ingezet. Kern van het probleem is volgens hem dat de wereld is overspoeld met goedkoop geld dat van de persen van de FED, de Bank of Japan enzovoort is gerold. Dat geld onderscheidt zich door een grote beweeglijkheid, met als gevolg ook een grote volatiliteit in een aantal assetklassen. Paniek op de financiële markten kan die geldstromen in een versnelde beweging brengen en het is precies daarom dat de prijzen voor olie en goud door het dak kunnen vliegen.