Rogers wijst er op dat de transferbedragen en de spelerslonen zo astronomisch hoog zijn geworden dat de zeepbel wel moet imploderen.

Van andere potentiële zeepbellen, gaande van Chinees vastgoed tot Amerikaanse staatsobligaties, is Rogers niet zeker. Maar is die Amerikaanse staatsobligatiemarkt nu inderdaad

zeepbellenproporties aan het aannemen?

Bill Fleckenstein van Fleckenstein Capital gelooft niet helemaal in dit verhaal, maar is er toch zeker van de obligatiekoersen een flink pak slaag zullen krijgen. De rente kan dus flink stijgen, zonder echter helemaal door het dak te gaan.

Een klein zeepbelletje dus, zo zouden we het kunnen omschrijven. Maar sommige fondsbeheerders zien wel degelijk een levensgrote zeepbel bij de Treasuries.

Peter Schiff van Euro Pacific Capital is van één ding zeker: de stupiditeit heeft ongekende vormen aangenomen. De zeepbel op de obligatiemarkt wordt volgens Schiff alsmaar groter. Maar ook de centrale banken dreigen zelf te imploderen onder het gewicht van een balans die alsmaar wordt verlengd.

Het probleem is dat zeepbellen pas achteraf als dusdanig worden herkend. Niemand had in de gaten dat de Amerikaanse vastgoedmarkt een zeepbel was geworden totdat het te laat was. Rogers heeft dus in die zin gelijk dat de situatie op een aantal markten op de voet moet worden gevolgd.

Rogers wijst er op dat de transferbedragen en de spelerslonen zo astronomisch hoog zijn geworden dat de zeepbel wel moet imploderen. Van andere potentiële zeepbellen, gaande van Chinees vastgoed tot Amerikaanse staatsobligaties, is Rogers niet zeker. Maar is die Amerikaanse staatsobligatiemarkt nu inderdaad zeepbellenproporties aan het aannemen? Bill Fleckenstein van Fleckenstein Capital gelooft niet helemaal in dit verhaal, maar is er toch zeker van de obligatiekoersen een flink pak slaag zullen krijgen. De rente kan dus flink stijgen, zonder echter helemaal door het dak te gaan. Een klein zeepbelletje dus, zo zouden we het kunnen omschrijven. Maar sommige fondsbeheerders zien wel degelijk een levensgrote zeepbel bij de Treasuries. Peter Schiff van Euro Pacific Capital is van één ding zeker: de stupiditeit heeft ongekende vormen aangenomen. De zeepbel op de obligatiemarkt wordt volgens Schiff alsmaar groter. Maar ook de centrale banken dreigen zelf te imploderen onder het gewicht van een balans die alsmaar wordt verlengd. Het probleem is dat zeepbellen pas achteraf als dusdanig worden herkend. Niemand had in de gaten dat de Amerikaanse vastgoedmarkt een zeepbel was geworden totdat het te laat was. Rogers heeft dus in die zin gelijk dat de situatie op een aantal markten op de voet moet worden gevolgd.