Jim Rogers: "Ben Bernanke snapt geen bal van economie en financiën, hij heeft er geen benul van hoe de valutamarkten werken. Het enige waar hij verstand van heeft, is van het drukken van geld. Zijn hele carrière is gebaseerd op de studie van hoe geld wordt gedrukt."

Rogers maakte op een voordracht in Oxford een karikatuur van Bernanke: "Geef hem een geldpers en hij zal die zo snel mogelijk doen draaien. Maar de FED-topman onderschat de gevolgen van zijn daden. Hij ondermijnt de draagkracht van de dollar en dat is een strategie die nog nooit heeft gewerkt. De Verenigde Staten zijn al het meest met schulden belaste land in de wereld en Bernanke doet er nog een schepje bovenop. Ik adviseer beleggers nog steeds om te investeren in 'echte' activa, zoals metalen of landbouwgrondstoffen."

Jim Rogers: "Ben Bernanke snapt geen bal van economie en financiën, hij heeft er geen benul van hoe de valutamarkten werken. Het enige waar hij verstand van heeft, is van het drukken van geld. Zijn hele carrière is gebaseerd op de studie van hoe geld wordt gedrukt." Rogers maakte op een voordracht in Oxford een karikatuur van Bernanke: "Geef hem een geldpers en hij zal die zo snel mogelijk doen draaien. Maar de FED-topman onderschat de gevolgen van zijn daden. Hij ondermijnt de draagkracht van de dollar en dat is een strategie die nog nooit heeft gewerkt. De Verenigde Staten zijn al het meest met schulden belaste land in de wereld en Bernanke doet er nog een schepje bovenop. Ik adviseer beleggers nog steeds om te investeren in 'echte' activa, zoals metalen of landbouwgrondstoffen."