De MSCI Emerging Markets Index heeft vanaf 22 oktober meer dan 10% van zijn waarde verloren en noteert nu met de grootste discount ten opzichte van de MSCI World Index van de geïndustrialiseerde wereld in vijf jaar. Aandelen uit groeilanden zijn dus zonder meer goedkoop geworden.

Inmiddels hebben de beleggers over een periode van twee weken ongeveer 12 miljard dollar onttrokken aan fondsen die in aandelen uit de groeimarkten beleggen. Volgens data verstrekt door EPFR Global is dat de grootste outflow die werd berekend sinds januari 2008.

De MSCI Emerging Markets Index heeft vanaf 22 oktober meer dan 10% van zijn waarde verloren en noteert nu met de grootste discount ten opzichte van de MSCI World Index van de geïndustrialiseerde wereld in vijf jaar. Aandelen uit groeilanden zijn dus zonder meer goedkoop geworden. Inmiddels hebben de beleggers over een periode van twee weken ongeveer 12 miljard dollar onttrokken aan fondsen die in aandelen uit de groeimarkten beleggen. Volgens data verstrekt door EPFR Global is dat de grootste outflow die werd berekend sinds januari 2008.