Chief Global Economist Jim O'Neill van Goldman Sachs stelt vast dat alle factoren wijzen in de richting van een verdere verzwakking van de Amerikaanse economie. De vastgoedmarkt zit in zak en as en de werkloosheid loopt verder op.

Wanneer nog meer tegenvallende indicatoren gaan binnenkomen, zal de FED geen andere keuze hebben dan haar politiek van quantitative easing uit te breiden. O'Neill verwacht dat het tegen oktober zo ver zal zijn.

De FED heeft zelf ook al toegegeven dat de Amerikaanse economie aan het vertragen is, maar maakte op haar laatste vergadering van 10 augustus nog geen aanstalten om meer quantitative easing toe te passen.

Chief Global Economist Jim O'Neill van Goldman Sachs stelt vast dat alle factoren wijzen in de richting van een verdere verzwakking van de Amerikaanse economie. De vastgoedmarkt zit in zak en as en de werkloosheid loopt verder op. Wanneer nog meer tegenvallende indicatoren gaan binnenkomen, zal de FED geen andere keuze hebben dan haar politiek van quantitative easing uit te breiden. O'Neill verwacht dat het tegen oktober zo ver zal zijn. De FED heeft zelf ook al toegegeven dat de Amerikaanse economie aan het vertragen is, maar maakte op haar laatste vergadering van 10 augustus nog geen aanstalten om meer quantitative easing toe te passen.