Jim O'Neill (Goldman Sachs): "Italië wordt het volgende échte slachtoffer van de crisis, niet Portugal. Okay, misschien komt Portugal iets eerder aan de beurt, maar Italië kan een sleutelfactor in het hele verhaal worden. Gisteren bereikte de spread tussen Duitse en Italiaanse staatsobligaties niet toevallig een nieuwe piek."

Volgens de topman van Goldman Sachs Asset Management is het dringend noodzakelijk dat de Europese autoriteiten hun violen op elkaar afstemmen. O'Neill: "Er zal bovendien snel moeten gehandeld worden. De schulden van Italië hebben een waarde van ongeveer een kwart van het Europees BBP en dat is niet niets. De stijging van de kosten van de Italiaanse overheidsschulden moet volgens mij als een "wake-up call" worden beschouwd."

Jim O'Neill (Goldman Sachs): "Italië wordt het volgende échte slachtoffer van de crisis, niet Portugal. Okay, misschien komt Portugal iets eerder aan de beurt, maar Italië kan een sleutelfactor in het hele verhaal worden. Gisteren bereikte de spread tussen Duitse en Italiaanse staatsobligaties niet toevallig een nieuwe piek." Volgens de topman van Goldman Sachs Asset Management is het dringend noodzakelijk dat de Europese autoriteiten hun violen op elkaar afstemmen. O'Neill: "Er zal bovendien snel moeten gehandeld worden. De schulden van Italië hebben een waarde van ongeveer een kwart van het Europees BBP en dat is niet niets. De stijging van de kosten van de Italiaanse overheidsschulden moet volgens mij als een "wake-up call" worden beschouwd."