Jim O'Neill (Goldman Sachs): "Zuid-Afrika is om verschillende redenen een zeer belangrijke groeimarkt, onder andere omdat het land tot de rijkste landen in Afrika mag worden gerekend. Bovendien heeft het traditionele goede handelsbanden met de andere BRIC-landen."

Anderzijds is de Zuid-Afrikaanse economie relatief gezien klein, terwijl ook het aantal inwoners niet bijster hoog ligt in vergelijking met de andere BRIC-landen. Jim O'Neill: "Tenzij de BBP dramatisch sneller gaat groeien - richting Chinese standaards - zal Zuid-Afrika onmogelijk dezelfde impact hebben als de andere BRIC-landen. De vier grootste BRIC-landen gaan in de komende 40 jaar goed zijn voor 51% van de globale groei. De BRIC-landen gaan van cruciaal belang zijn voor de wereldeconomie in de komende jaren en dat gaan meer en meer landen ervaren."

Jim O'Neill (Goldman Sachs): "Zuid-Afrika is om verschillende redenen een zeer belangrijke groeimarkt, onder andere omdat het land tot de rijkste landen in Afrika mag worden gerekend. Bovendien heeft het traditionele goede handelsbanden met de andere BRIC-landen." Anderzijds is de Zuid-Afrikaanse economie relatief gezien klein, terwijl ook het aantal inwoners niet bijster hoog ligt in vergelijking met de andere BRIC-landen. Jim O'Neill: "Tenzij de BBP dramatisch sneller gaat groeien - richting Chinese standaards - zal Zuid-Afrika onmogelijk dezelfde impact hebben als de andere BRIC-landen. De vier grootste BRIC-landen gaan in de komende 40 jaar goed zijn voor 51% van de globale groei. De BRIC-landen gaan van cruciaal belang zijn voor de wereldeconomie in de komende jaren en dat gaan meer en meer landen ervaren."