Jim O'Neill (Goldman Sachs): "Iedereen gaat er van uit dat het gevaar voor besmetting zeer groot is, ondanks het positieve economische nieuws dat we regelmatig uit Duitsland vernemen."

Jim O'Neill is echter op zijn hoede voor wat hij een 'luie consensus' is: "Vaak wordt wat iedereen denkt geen bewaarheid. Misschien is iedereen gewoonweg te pessimistisch over de eurozone en valt het allemaal wel mee. Ik kan we voorstellen dat de Europese leiders tijdens de eindejaarsperiode alle kansen hebben gehad om zich voor te bereiden op nieuwe moeilijkheden. Tegen die achtergrond kunnen sommige Europese staatsobligaties stilaan weer interessant gaan worden."

Jim O'Neill (Goldman Sachs): "Iedereen gaat er van uit dat het gevaar voor besmetting zeer groot is, ondanks het positieve economische nieuws dat we regelmatig uit Duitsland vernemen." Jim O'Neill is echter op zijn hoede voor wat hij een 'luie consensus' is: "Vaak wordt wat iedereen denkt geen bewaarheid. Misschien is iedereen gewoonweg te pessimistisch over de eurozone en valt het allemaal wel mee. Ik kan we voorstellen dat de Europese leiders tijdens de eindejaarsperiode alle kansen hebben gehad om zich voor te bereiden op nieuwe moeilijkheden. Tegen die achtergrond kunnen sommige Europese staatsobligaties stilaan weer interessant gaan worden."