Het feit dat de Shanghai Composite Index vorig jaar met meer dan 20% daalde, zegt waarschijnlijk genoeg. Waar zijn dan wel nog economische groeikansen weggelegd?

Jim O'Neill (Goldman Sachs): "Afrika is de nieuwe economische groeipool geworden, 5 van de 20 snelst groeiende landen lagen in 2011 op het zwarte continent. Ghana liet een groei met 13,50% optekenen, in Eritrea, Ethiopië en Mozambique groeide de economie vorig jaar met respectievelijk 8,20%, 7,50% en 7,20%. Uiteraard moet dit hoge groeitempo nog bevestigd worden, daarvoor is het noodzakelijk dat de niet-BRIC markten beter gaan presteren op het vlak van economische politiek, op het vlak van onderwijs en van technologie."

Goldman Sachs richtte op 28 februari van vorig jaar het N-11 Equity Fund op, een fonds dat investeert in snelgroeiende niet-BRIC landen. Het fonds verloor vorig jaar 10,70% sinds de start, terwijl het Goldman Sachs BRIC Fund 24,30% van zijn waarde verloor.

Het feit dat de Shanghai Composite Index vorig jaar met meer dan 20% daalde, zegt waarschijnlijk genoeg. Waar zijn dan wel nog economische groeikansen weggelegd? Jim O'Neill (Goldman Sachs): "Afrika is de nieuwe economische groeipool geworden, 5 van de 20 snelst groeiende landen lagen in 2011 op het zwarte continent. Ghana liet een groei met 13,50% optekenen, in Eritrea, Ethiopië en Mozambique groeide de economie vorig jaar met respectievelijk 8,20%, 7,50% en 7,20%. Uiteraard moet dit hoge groeitempo nog bevestigd worden, daarvoor is het noodzakelijk dat de niet-BRIC markten beter gaan presteren op het vlak van economische politiek, op het vlak van onderwijs en van technologie." Goldman Sachs richtte op 28 februari van vorig jaar het N-11 Equity Fund op, een fonds dat investeert in snelgroeiende niet-BRIC landen. Het fonds verloor vorig jaar 10,70% sinds de start, terwijl het Goldman Sachs BRIC Fund 24,30% van zijn waarde verloor.