Jim O'Neil (Goldman Sachs): "Veel mensen denken dat de inflatiecijfers gemanipuleerd worden en dat de echte inflatie zelfs hoger is dan de cijfers laten uitschijnen. Het is inderdaad zo dat de voedings- en energieprijzen stijgen, maar het lijkt te ver om daar een complot van de overheden achter te vermoeden."

Volgens O'Neill is de stijging van de voedselprijzen op zich niet inflatoir: "Niet alles stijgt in prijs, dat mogen we niet vergeten. Het is wel zo dat mensen met een lager inkomen met een dilemma worden geconfronteerd. Ze moeten besparen op voeding om andere dingen te kunnen kopen. Tenslotte mogen we niet vergeten dat ook de geldhoeveelheid een rol speelt in het inflatieverhaal."

Jim O'Neil (Goldman Sachs): "Veel mensen denken dat de inflatiecijfers gemanipuleerd worden en dat de echte inflatie zelfs hoger is dan de cijfers laten uitschijnen. Het is inderdaad zo dat de voedings- en energieprijzen stijgen, maar het lijkt te ver om daar een complot van de overheden achter te vermoeden." Volgens O'Neill is de stijging van de voedselprijzen op zich niet inflatoir: "Niet alles stijgt in prijs, dat mogen we niet vergeten. Het is wel zo dat mensen met een lager inkomen met een dilemma worden geconfronteerd. Ze moeten besparen op voeding om andere dingen te kunnen kopen. Tenslotte mogen we niet vergeten dat ook de geldhoeveelheid een rol speelt in het inflatieverhaal."