Deze fondsen beleggen met een hefboomeffect van 1 op 2 in een daling van de koersen van een bepaald aandeel. Door dit hefboomeffect kunnen zij de koersen van bepaalde aandelen sterk onder druk zetten.

De ondergang van de financials op Wall Street mag volgens Cramer grotendeels op rekening van de ultra short exchange-traded funds geschreven worden. Vreemd genoeg hebben sommige van deze fondsen dit jaar maar zwak gepresteerd.

Het UltraShort Real Estate ProShares ETF (gespecialiseerd in vastgoed, ticker SRS) verloor op jaarbasis tot dusver 43,80%. Het UltraShort Financials ProShares (SKF), dat zich in de financials specialiseert, boekte een winst van amper 1,40%.

Deze fondsen beleggen met een hefboomeffect van 1 op 2 in een daling van de koersen van een bepaald aandeel. Door dit hefboomeffect kunnen zij de koersen van bepaalde aandelen sterk onder druk zetten. De ondergang van de financials op Wall Street mag volgens Cramer grotendeels op rekening van de ultra short exchange-traded funds geschreven worden. Vreemd genoeg hebben sommige van deze fondsen dit jaar maar zwak gepresteerd. Het UltraShort Real Estate ProShares ETF (gespecialiseerd in vastgoed, ticker SRS) verloor op jaarbasis tot dusver 43,80%. Het UltraShort Financials ProShares (SKF), dat zich in de financials specialiseert, boekte een winst van amper 1,40%.