Ondanks verschillende beperkende maatregelen getroffen door de Chinese regering blijft hij op zijn hoede voor het instorten van de vastgoedprijzen.

De regering heeft Beijing heeft meerwaarden op de verkoop van vastgoed ingesteld, maar volgens Chanos zijn meer ingrijpende maatregelen noodzakelijk om de markt te kalmeren.

Bovendien is er het schuldenprobleem. Elk jaar komt er in China het equivalent van 2500 miljard dollar aan schulden.

30% van het Chinees BBP is afkomstig van de creatie van nieuwe schulden en die hebben in de meeste gevallen te maken met de vastgoedsector.

Jim Chanos ziet China in de verkeerde sectoren investeren en elke nieuw geïnvesteerde dollar leidt tot minder BBP-groei. Voorlopig lijkt de regering niet bereid om wijzigingen in het systeem aan te brengen.

Ondanks verschillende beperkende maatregelen getroffen door de Chinese regering blijft hij op zijn hoede voor het instorten van de vastgoedprijzen. De regering heeft Beijing heeft meerwaarden op de verkoop van vastgoed ingesteld, maar volgens Chanos zijn meer ingrijpende maatregelen noodzakelijk om de markt te kalmeren. Bovendien is er het schuldenprobleem. Elk jaar komt er in China het equivalent van 2500 miljard dollar aan schulden. 30% van het Chinees BBP is afkomstig van de creatie van nieuwe schulden en die hebben in de meeste gevallen te maken met de vastgoedsector. Jim Chanos ziet China in de verkeerde sectoren investeren en elke nieuw geïnvesteerde dollar leidt tot minder BBP-groei. Voorlopig lijkt de regering niet bereid om wijzigingen in het systeem aan te brengen.