De werkloosheidsgraad in het land bedroeg in november 26,70%, wat een historisch piekniveau blijft. Nog meer verontrustend is de evolutie van de werkloosheid. Die is opgelopen tot 57,70%, wat betekent dat bijna twee op drie Spaanse jongeren er niet in slaagt om een job te vinden.

Spanje scoort daarmee nog slechter dan Griekenland. De jeugdwerkloosheid legt een lading dynamiet onder de Spaanse staat die op een bepaald moment kan ontploffen. De gevolgen van zo'n oplossing kunnen het ganse land op zijn kop zetten, het lijkt slechts een kwestie van tijd alvorens de bom zal ontploffen.

De werkloosheidsgraad in het land bedroeg in november 26,70%, wat een historisch piekniveau blijft. Nog meer verontrustend is de evolutie van de werkloosheid. Die is opgelopen tot 57,70%, wat betekent dat bijna twee op drie Spaanse jongeren er niet in slaagt om een job te vinden. Spanje scoort daarmee nog slechter dan Griekenland. De jeugdwerkloosheid legt een lading dynamiet onder de Spaanse staat die op een bepaald moment kan ontploffen. De gevolgen van zo'n oplossing kunnen het ganse land op zijn kop zetten, het lijkt slechts een kwestie van tijd alvorens de bom zal ontploffen.