Van de 630 miljoen Amerikanen in de leeftijdscategorie van 15 tot 24 jaar hebben er 81 miljoen geen baan. Dat zijn er maar liefst 7,80 miljoen meer dan op het einde van 2007.

De ILO waarschuwt dat deze situatie op termijn simpelweg niet houdbaar is. De rangen van de jeugdwerklozen worden bij het begin van de zomer telkens opnieuw met enkele miljoenen aangevuld.

Het risico van een "lost generation" van jongeren zonder job wordt elk jaar groter. Onderzoek heeft aangetoond dat jongeren veel gevoeliger zijn voor de crisis dan ouderen, de leeftijdscategorie van 15 tot 24-jarigen wordt het eerst getroffen.

Van de 630 miljoen Amerikanen in de leeftijdscategorie van 15 tot 24 jaar hebben er 81 miljoen geen baan. Dat zijn er maar liefst 7,80 miljoen meer dan op het einde van 2007. De ILO waarschuwt dat deze situatie op termijn simpelweg niet houdbaar is. De rangen van de jeugdwerklozen worden bij het begin van de zomer telkens opnieuw met enkele miljoenen aangevuld. Het risico van een "lost generation" van jongeren zonder job wordt elk jaar groter. Onderzoek heeft aangetoond dat jongeren veel gevoeliger zijn voor de crisis dan ouderen, de leeftijdscategorie van 15 tot 24-jarigen wordt het eerst getroffen.