Julian Callow, chief international economist bij Barclays, herhaalt wat we eigenlijk al langer wisten: de jeugdwerkloosheid blijft een heet hangijzer in Europa. Die jeugdwerkloosheid is namelijk gestegen van 23,90% in juli naar 24% in de maand augustus.

Geen positieve trend dus op dit segment van de markt.

Volgens Callow is er in sommige delen van Europa sprake van een catastrofaal hoog niveau wat de jeugdwerkloosheid betreft. Heel wat van die jongeren zonder job dreigen hun vaardigheden te verliezen, waardoor ze gedoemd zijn om op lange termijn werkloos te blijven.

Julian Callow, chief international economist bij Barclays, herhaalt wat we eigenlijk al langer wisten: de jeugdwerkloosheid blijft een heet hangijzer in Europa. Die jeugdwerkloosheid is namelijk gestegen van 23,90% in juli naar 24% in de maand augustus. Geen positieve trend dus op dit segment van de markt. Volgens Callow is er in sommige delen van Europa sprake van een catastrofaal hoog niveau wat de jeugdwerkloosheid betreft. Heel wat van die jongeren zonder job dreigen hun vaardigheden te verliezen, waardoor ze gedoemd zijn om op lange termijn werkloos te blijven.