Dat betekent dat landen in moeilijkheden niet langer alleen maar op externe steun mogen rekenen om gered te worden, maar dat ook de depositohouders hun steentje moeten bijdragen. Naargelang van de behoeften zal een deel van hun spaargeld aangeslagen worden.

Jeroen Dijsselbloem heeft ons een blik in de toekomst gegund en inmiddels wordt achter de schermen druk gewerkt aan het uitbouwen van concrete maatregelen die bovenstaand scenario realiteit moeten doen worden. Wie spaarcenten achter de hand heeft, krijgt het dringend advies om waakzaam te blijven en de situatie op de voet te blijven volgen.

Dat betekent dat landen in moeilijkheden niet langer alleen maar op externe steun mogen rekenen om gered te worden, maar dat ook de depositohouders hun steentje moeten bijdragen. Naargelang van de behoeften zal een deel van hun spaargeld aangeslagen worden. Jeroen Dijsselbloem heeft ons een blik in de toekomst gegund en inmiddels wordt achter de schermen druk gewerkt aan het uitbouwen van concrete maatregelen die bovenstaand scenario realiteit moeten doen worden. Wie spaarcenten achter de hand heeft, krijgt het dringend advies om waakzaam te blijven en de situatie op de voet te blijven volgen.