De Euro Stoxx 50 boekt een winst van zowat driekwart procent, de BEL 20 noteert bijna 1% boven het slotniveau van gisteren. De goudprijs zet zijn herstel verder, de kaap van 1400 dollar is inmiddels doorbroken.

Op de valutamarkten houdt de euro goed stand en dat is niet naar de zin van Jens Weidmann, de president van de Bundesbank. Weidmann is van mening dat Europa geen enkel belang heeft bij een dure euro, wel integendeel. De kans wordt dan ook groter dat de ECB bij haar volgende meeting de rente zal verlagen.

In de Bundestag moest Angela Merkel beroep doen op stemmen uit de oppositie om het reddingsplan voor Cyprus er door te krijgen. Dat belooft niet veel goeds voor de parlementsverkiezingen in september, waar Merkel zal moeten vechten om herverkozen te worden.

De Euro Stoxx 50 boekt een winst van zowat driekwart procent, de BEL 20 noteert bijna 1% boven het slotniveau van gisteren. De goudprijs zet zijn herstel verder, de kaap van 1400 dollar is inmiddels doorbroken. Op de valutamarkten houdt de euro goed stand en dat is niet naar de zin van Jens Weidmann, de president van de Bundesbank. Weidmann is van mening dat Europa geen enkel belang heeft bij een dure euro, wel integendeel. De kans wordt dan ook groter dat de ECB bij haar volgende meeting de rente zal verlagen. In de Bundestag moest Angela Merkel beroep doen op stemmen uit de oppositie om het reddingsplan voor Cyprus er door te krijgen. Dat belooft niet veel goeds voor de parlementsverkiezingen in september, waar Merkel zal moeten vechten om herverkozen te worden.