In een artikel in de Financial Times waarschuwt de centrale bankier voor de dodelijke omarming moet doorbroken worden, een omarming die meebrengt dat banken met een grote blootstelling aan euro-obligaties gered moeten worden door de overheden. Deze situatie kan simpelweg niet blijven duren.

De huidige regelgeving maakt het erg aantrekkelijk om te beleggen in overheidsobligaties, op de eerste plaats in die uit hun thuislanden. Staatsobligaties zijn nu goed voor 5,30% van de totale activa van de banken in de eurozone en dat is een derde meer dan vijf jaar geleden.

In een artikel in de Financial Times waarschuwt de centrale bankier voor de dodelijke omarming moet doorbroken worden, een omarming die meebrengt dat banken met een grote blootstelling aan euro-obligaties gered moeten worden door de overheden. Deze situatie kan simpelweg niet blijven duren. De huidige regelgeving maakt het erg aantrekkelijk om te beleggen in overheidsobligaties, op de eerste plaats in die uit hun thuislanden. Staatsobligaties zijn nu goed voor 5,30% van de totale activa van de banken in de eurozone en dat is een derde meer dan vijf jaar geleden.