Niet iedereen is echter dezelfde mening toegedaan. De voorzitter van de Bundesbank Jens Weidmann is namelijk voorstander van een sterke euro. Nog sterker zelfs: volgens Weidmann is een sterke euro zelfs noodzakelijk om het voortbestaan van de eurozone veilig te stellen.

Volgens de BuBa-man hebben devaluaties in het verleden nooit de concurrentiekracht van een land versterkt. Naar zijn mening is de euro helemaal niet overgewaardeerd, hij waarschuwde tevens de politici die de koers van de euro naar omlaag proberen te praten. Deze waarschuwing was duidelijk gericht aan het adres van Hollande.

Niet iedereen is echter dezelfde mening toegedaan. De voorzitter van de Bundesbank Jens Weidmann is namelijk voorstander van een sterke euro. Nog sterker zelfs: volgens Weidmann is een sterke euro zelfs noodzakelijk om het voortbestaan van de eurozone veilig te stellen. Volgens de BuBa-man hebben devaluaties in het verleden nooit de concurrentiekracht van een land versterkt. Naar zijn mening is de euro helemaal niet overgewaardeerd, hij waarschuwde tevens de politici die de koers van de euro naar omlaag proberen te praten. Deze waarschuwing was duidelijk gericht aan het adres van Hollande.