Weidmann lijkt niet bereid van zijn standpunt af te wijken, ook al lijkt ook in Duitsland zelf de deflatiedruk toe te nemen. In verschillende deelstaten is de inflatie tot een verontrustend laag niveau weggezakt. De centrale bankier gelooft echter niet in de aanpak van de ECB.

De verlaging van de rente die op 5 juni werd aangekondigd, geeft volgens Weidmann aan hoe beperkt de speelruimte van de centrale bank is geworden. Met de nieuw getroffen maatregelen is de ECB tevens op onverkend terrein beland. Hij vreest dat de maatregelen weinig succes zullen kennen.

Weidmann lijkt niet bereid van zijn standpunt af te wijken, ook al lijkt ook in Duitsland zelf de deflatiedruk toe te nemen. In verschillende deelstaten is de inflatie tot een verontrustend laag niveau weggezakt. De centrale bankier gelooft echter niet in de aanpak van de ECB. De verlaging van de rente die op 5 juni werd aangekondigd, geeft volgens Weidmann aan hoe beperkt de speelruimte van de centrale bank is geworden. Met de nieuw getroffen maatregelen is de ECB tevens op onverkend terrein beland. Hij vreest dat de maatregelen weinig succes zullen kennen.