Spaarders kijken hunkerend uit naar hogere rentevoeten, maar in Europa is de opwaartse beweging in de rente veel minder goed merkbaar dan in de Verenigde Staten. De Duitse centrale bankier Jens Weidmann deed de rente echter nog verder stijgen door een merkwaardige uitspraak.

Weidmann zei namelijk niet te zullen aarzelen om de rente te verhogen wanneer de inflatie een daadwerkelijk gevaar begint te vormen. Daarmee staat zijn mening ongeveer loodrecht op die van Mario Draghi van de ECB, die eerder verklaarde dat de rente nog geruime tijd laag kan blijven.

Spaarders kijken hunkerend uit naar hogere rentevoeten, maar in Europa is de opwaartse beweging in de rente veel minder goed merkbaar dan in de Verenigde Staten. De Duitse centrale bankier Jens Weidmann deed de rente echter nog verder stijgen door een merkwaardige uitspraak. Weidmann zei namelijk niet te zullen aarzelen om de rente te verhogen wanneer de inflatie een daadwerkelijk gevaar begint te vormen. Daarmee staat zijn mening ongeveer loodrecht op die van Mario Draghi van de ECB, die eerder verklaarde dat de rente nog geruime tijd laag kan blijven.