Jenna Barnard: "Overheidsobligaties blijven ook in 2011 gegijzeld door de Europese begrotingscrisis, zeker wat de Europese periferie betreft. Daarnaast gaan natuurlijk de maatregelen die de Europese landen in de afgelopen drie jaar hebben genomen gevolgen hebben voor de obligatiemarkten."

In het geval van het Verenigd Koninkrijk blijft de inflatie een aanhoudend gevaar voor de gilt-markt. Barnard: "De conclusie luidt dan ook dat we bearish blijven voor overheidsobligaties. Hetzelfde geldt overigens ook voor high quality investment grade corporate bonds, gezien de risico's op deze markten. De dagen dat de obligatiekoersen omhoog gingen, zijn duidelijk voorbij. In 2011 komt het er op aan om het uitstaand kapitaal te behouden."

Jenna Barnard: "Overheidsobligaties blijven ook in 2011 gegijzeld door de Europese begrotingscrisis, zeker wat de Europese periferie betreft. Daarnaast gaan natuurlijk de maatregelen die de Europese landen in de afgelopen drie jaar hebben genomen gevolgen hebben voor de obligatiemarkten."In het geval van het Verenigd Koninkrijk blijft de inflatie een aanhoudend gevaar voor de gilt-markt. Barnard: "De conclusie luidt dan ook dat we bearish blijven voor overheidsobligaties. Hetzelfde geldt overigens ook voor high quality investment grade corporate bonds, gezien de risico's op deze markten. De dagen dat de obligatiekoersen omhoog gingen, zijn duidelijk voorbij. In 2011 komt het er op aan om het uitstaand kapitaal te behouden."