Jeff Reeves roept om te stoppen met de nonsens van papieren goud, want de handel in allerlei afgeleide producten heeft de markt volledig scheefgetrokken. Het goud is in zijn ogen een gigantische zeepbel en de goudprijs kan uiteindelijk alleen maar verder dalen.

Reeves rekent ook af met het idee dat een verlaagde productie bij de goudmijnen de daling van de goudprijs zal afremmen. Dat is in zijn ogen complete nonsens, want de mijnbouwbedrijven hebben zo zwaar in nieuwe productie geïnvesteerd dat ze die investeringen moeilijk met één pennetrek weer ongedaan kunnen maken.

Jeff Reeves roept om te stoppen met de nonsens van papieren goud, want de handel in allerlei afgeleide producten heeft de markt volledig scheefgetrokken. Het goud is in zijn ogen een gigantische zeepbel en de goudprijs kan uiteindelijk alleen maar verder dalen. Reeves rekent ook af met het idee dat een verlaagde productie bij de goudmijnen de daling van de goudprijs zal afremmen. Dat is in zijn ogen complete nonsens, want de mijnbouwbedrijven hebben zo zwaar in nieuwe productie geïnvesteerd dat ze die investeringen moeilijk met één pennetrek weer ongedaan kunnen maken.