De Amerikaanse economie bevindt zich volgens Immelt in een dusdanig slechte positie dat de situatie alleen vergelijkbaar is met de zware recessie van 1974-1975.

Wanneer de situatie verder zou verslechteren - en niets zegt dat dit niet gaat gebeuren - voelt Immelt zich gedwongen om de vergelijking te maken met de Grote Depressie van de jaren 30.

Het verschil met vorige crisissen is volgens Immelt een duidelijk gebrek aan liquiditeit op de financiële markten. Immelt ziet die liquiditeit ook niet dadelijk terugkeren. Vandaar dat de ingreep van de regering zo noodzakelijk is.

Nog een opvallende vaststelling: op zijn recente reizen in India, Turkije en het Midden-Oosten stelde Immelt vast dat het sentiment daar niet zo zwartgallig is als in de Verenigde Staten zelf. Hij wijt dit aan het effect van de 'leverage', die in de Verenigde Staten - maar bijvoorbeeld ook in Groot-Brittannië ontoelaatbare vormen had aangenomen.

Toch is Immelt op langere termijn niet echt negatief. De overheid - in de Verenigde Staten, maar ook elders - heeft alle middelen in de strijd geworpen en op langere termijn is het altijd de overheid die als overwinnaar uit de strijd komt. De huidige recessie zou anderzijds wel eens veel langer kunnen aanslepen dan algemeen wordt aangenomen.

De Amerikaanse economie bevindt zich volgens Immelt in een dusdanig slechte positie dat de situatie alleen vergelijkbaar is met de zware recessie van 1974-1975. Wanneer de situatie verder zou verslechteren - en niets zegt dat dit niet gaat gebeuren - voelt Immelt zich gedwongen om de vergelijking te maken met de Grote Depressie van de jaren 30.Het verschil met vorige crisissen is volgens Immelt een duidelijk gebrek aan liquiditeit op de financiële markten. Immelt ziet die liquiditeit ook niet dadelijk terugkeren. Vandaar dat de ingreep van de regering zo noodzakelijk is. Nog een opvallende vaststelling: op zijn recente reizen in India, Turkije en het Midden-Oosten stelde Immelt vast dat het sentiment daar niet zo zwartgallig is als in de Verenigde Staten zelf. Hij wijt dit aan het effect van de 'leverage', die in de Verenigde Staten - maar bijvoorbeeld ook in Groot-Brittannië ontoelaatbare vormen had aangenomen. Toch is Immelt op langere termijn niet echt negatief. De overheid - in de Verenigde Staten, maar ook elders - heeft alle middelen in de strijd geworpen en op langere termijn is het altijd de overheid die als overwinnaar uit de strijd komt. De huidige recessie zou anderzijds wel eens veel langer kunnen aanslepen dan algemeen wordt aangenomen.