Zo werd er weinig aandacht besteed aan het bericht dat China een aantal maatregelen heeft getroffen om de economie te stimuleren. Dat betekent dat Beijing zich steeds meer zorgen begint te maken over een mogelijke harde landing van de economie.

Jeff Cox (CNBC): "Niet Europa, maar China is het grote probleem. Het heeft in Europa weinig aandacht gekregen, maar China heeft vorige woensdag de reserveverplichtingen voor de banken verlaagd. Dat betekent dat de banken opnieuw meer ruimte krijgen om geld te ontlenen. Mijn inziens was deze maatregel belangrijker dan het feit dat de centrale banken tussenbeide zijn gekomen om de dollarmarkt voor de Europese banken opnieuw te openen. We mogen niet vergeten dat de ontwikkelde wereld in grote mate afhankelijk is van China en dat op verschillende terreinen. Het zijn de Chinezen die de Amerikaanse staatsobligaties opkopen en het is China waar op gerekend om de scherpe kantjes van een mogelijke recessie in Europa af te vijlen."

Zo werd er weinig aandacht besteed aan het bericht dat China een aantal maatregelen heeft getroffen om de economie te stimuleren. Dat betekent dat Beijing zich steeds meer zorgen begint te maken over een mogelijke harde landing van de economie. Jeff Cox (CNBC): "Niet Europa, maar China is het grote probleem. Het heeft in Europa weinig aandacht gekregen, maar China heeft vorige woensdag de reserveverplichtingen voor de banken verlaagd. Dat betekent dat de banken opnieuw meer ruimte krijgen om geld te ontlenen. Mijn inziens was deze maatregel belangrijker dan het feit dat de centrale banken tussenbeide zijn gekomen om de dollarmarkt voor de Europese banken opnieuw te openen. We mogen niet vergeten dat de ontwikkelde wereld in grote mate afhankelijk is van China en dat op verschillende terreinen. Het zijn de Chinezen die de Amerikaanse staatsobligaties opkopen en het is China waar op gerekend om de scherpe kantjes van een mogelijke recessie in Europa af te vijlen."