Jean-Marc Mayeur (ING): "D'Ieteren is anderzijds niet gehaast om het belang in Avis te verkopen. Wel liet het bedrijf weten dat elk goed voorstel daaromtrent aandachtig zal worden bestudeerd. Het is de bedoeling om de waarde van het belang in Avis te optimaliseren. De betere gang van zaken en de gerealiseerde kostenbesparingen leveren daar een bijdrage toe."

De voor de hand liggende koper zou Avis Inc zijn, dat eigenaar is van de merknaam en dat hetzelfde boekingssysteem gebruikt: "Avis Inc heeft echter een zwakke balans, zodat de financiële slagkracht beperkt is. Een mogelijke oplossing zou een fusie via een aandelenruil zijn. Daardoor zou D'Ieteren een gedeconsolideerd belang van ongeveer 20% in het beursgenoteerde Avis Europe hebben."

Jean-Marc Mayeur (ING): "D'Ieteren is anderzijds niet gehaast om het belang in Avis te verkopen. Wel liet het bedrijf weten dat elk goed voorstel daaromtrent aandachtig zal worden bestudeerd. Het is de bedoeling om de waarde van het belang in Avis te optimaliseren. De betere gang van zaken en de gerealiseerde kostenbesparingen leveren daar een bijdrage toe." De voor de hand liggende koper zou Avis Inc zijn, dat eigenaar is van de merknaam en dat hetzelfde boekingssysteem gebruikt: "Avis Inc heeft echter een zwakke balans, zodat de financiële slagkracht beperkt is. Een mogelijke oplossing zou een fusie via een aandelenruil zijn. Daardoor zou D'Ieteren een gedeconsolideerd belang van ongeveer 20% in het beursgenoteerde Avis Europe hebben."