Veel economen vrezen dat die politiek vroeg of laat fout moet lopen, want is er nog nooit op zo'n grote schaal geld in het systeem gepompt. Takeshi Fujimaki, een vroegere adviseur van George Soros, windt er geen doekjes om: hij spreekt van een regelrechte ramp waar Japan op afstevent.

Een crisis van ongekende omvang is onvermijdelijk. Noch het optrekken van de belastingen, noch de komst van de Olympische Spelen in 2020 zullen in staat zijn om die crisis af te wentelen. Fujimaki is nu politicus in zijn geboorteland en zo goed geplaatst om de evolutie van economie te volgen.

Veel economen vrezen dat die politiek vroeg of laat fout moet lopen, want is er nog nooit op zo'n grote schaal geld in het systeem gepompt. Takeshi Fujimaki, een vroegere adviseur van George Soros, windt er geen doekjes om: hij spreekt van een regelrechte ramp waar Japan op afstevent. Een crisis van ongekende omvang is onvermijdelijk. Noch het optrekken van de belastingen, noch de komst van de Olympische Spelen in 2020 zullen in staat zijn om die crisis af te wentelen. Fujimaki is nu politicus in zijn geboorteland en zo goed geplaatst om de evolutie van economie te volgen.