Het is zelfs al van juli 2007 geleden dat er nog zoveel short-posities in het valutapaar yen/dollar openstonden. Terwijl de Amerikaanse centrale bank de kansen afweegt om op het juiste moment met taperen te beginnen, maakt de Japanse centrale bank daar geen enkel aanstalten toe.

De Bank of Japan koopt elke maand voor 70 miljard dollar aan staatsobligaties in en is van plan om dat nog geruime tijd te doen. In de afgelopen maanden zijn de financiële markten het goud gaan haten, maar het ziet er naar uit dat de Japanse munt nog minder populair is dan het edelmetaal.

Het is zelfs al van juli 2007 geleden dat er nog zoveel short-posities in het valutapaar yen/dollar openstonden. Terwijl de Amerikaanse centrale bank de kansen afweegt om op het juiste moment met taperen te beginnen, maakt de Japanse centrale bank daar geen enkel aanstalten toe. De Bank of Japan koopt elke maand voor 70 miljard dollar aan staatsobligaties in en is van plan om dat nog geruime tijd te doen. In de afgelopen maanden zijn de financiële markten het goud gaan haten, maar het ziet er naar uit dat de Japanse munt nog minder populair is dan het edelmetaal.