Op basis van de Real Effective Exchange Rates (REER) noteert de Japanse munt nog steeds 80% hoger dan in 1971, terwijl de munten van de Verenigde Staten (en vreemd genoeg ook Zuid-Korea) met ongeveer 40% in waarde zijn gedaald. Een verklaring voor dit vreemde gedrag voor de yen is er niet meteen.

De euro heeft al die tijd, voor zover natuurlijk een vergelijking mogelijk is, in ongeveer dezelfde bandbreedte blijven noteren.

De recente daling van de koers van de yen met ongeveer 20% onder premier Shinzo Abe is met andere woorden volgens SocGen niet meer dan een doekje voor het bloeden.

Op basis van de Purchasing Power Parity (PPP) zou de dollar overigens nog steeds overgewaardeerd zijn.

Op basis van de Real Effective Exchange Rates (REER) noteert de Japanse munt nog steeds 80% hoger dan in 1971, terwijl de munten van de Verenigde Staten (en vreemd genoeg ook Zuid-Korea) met ongeveer 40% in waarde zijn gedaald. Een verklaring voor dit vreemde gedrag voor de yen is er niet meteen. De euro heeft al die tijd, voor zover natuurlijk een vergelijking mogelijk is, in ongeveer dezelfde bandbreedte blijven noteren. De recente daling van de koers van de yen met ongeveer 20% onder premier Shinzo Abe is met andere woorden volgens SocGen niet meer dan een doekje voor het bloeden. Op basis van de Purchasing Power Parity (PPP) zou de dollar overigens nog steeds overgewaardeerd zijn.