Zelfs wanneer de yen ten opzichte van de dollar en de euro nogmaals met 10% zou stijgen, zouden er volgens Nishimura nog geen problemen opduiken.

Pas wanneer de yen zou doorstijgen tot 110 of 120 per dollar, een stijging met nogmaals 10%, zou er inflatiegevaar opduiken.

In dat geval zouden namelijk de prijzen van geïmporteerde goederen door het plafond vliegen, met inflatie als gevolg. Japan importeert veel grondstoffen uit het buitenland en is daarom erg afhankelijk van de prijsevolutie van deze grondstoffen. Het is echter allesbehalve zeker dat de rest van de wereld een verdere depreciatie van de yen zal toelaten.

Zelfs wanneer de yen ten opzichte van de dollar en de euro nogmaals met 10% zou stijgen, zouden er volgens Nishimura nog geen problemen opduiken. Pas wanneer de yen zou doorstijgen tot 110 of 120 per dollar, een stijging met nogmaals 10%, zou er inflatiegevaar opduiken. In dat geval zouden namelijk de prijzen van geïmporteerde goederen door het plafond vliegen, met inflatie als gevolg. Japan importeert veel grondstoffen uit het buitenland en is daarom erg afhankelijk van de prijsevolutie van deze grondstoffen. Het is echter allesbehalve zeker dat de rest van de wereld een verdere depreciatie van de yen zal toelaten.