Japan blijft in belangrijke mate aangewezen op de export om de economische groei aan te zwengelen. De Verenigde Staten hebben Japan al meermaals aangespoord om de binnenlandse consumptie aan te zwengelen.

Premier Naoto Kan krijgt zo het signaal dat het tijdstip niet rijp is om besparingsmaatregelen aan te kondigen, ook al wordt het land met een zware schuldenlast geconfronteerd.

De werkloosheidsgraad bereikte vorige maand 5,20%, of het hoogste niveau sinds december. Het was al de derde maand op rij dat de werkloosheid is gestegen. Anderzijds daalden de consumentenbestedingen met 0,70% en de industriële productie met 0,10%.

Japan blijft in belangrijke mate aangewezen op de export om de economische groei aan te zwengelen. De Verenigde Staten hebben Japan al meermaals aangespoord om de binnenlandse consumptie aan te zwengelen. Premier Naoto Kan krijgt zo het signaal dat het tijdstip niet rijp is om besparingsmaatregelen aan te kondigen, ook al wordt het land met een zware schuldenlast geconfronteerd. De werkloosheidsgraad bereikte vorige maand 5,20%, of het hoogste niveau sinds december. Het was al de derde maand op rij dat de werkloosheid is gestegen. Anderzijds daalden de consumentenbestedingen met 0,70% en de industriële productie met 0,10%.